Picture
Jeg har lige læst denne bog af Jellinek & Law, begge fra Australien og begge 'overcoming MS'. 
Bogen drejer sig ikke om forfatterne, men om 12 andre vidt forskellige skæbner, fra forskellige steder af verden, der på hver deres fantastiske måde har haft modet og en dyb indre viden om, at det var muligt at ændre diagnosen Sclerose til det bedre.

Anne-kirsten Brønserud har på sin blog: http://www.blog.rundtomsklerose.dk/#home, anmeldt bogen i indlæg 25. Anne-Kirsten skriver rigtig godt, og får det hele sat i perspektiv, også til sin egen situation.
Jeg blev inspireret og bestilte den straks på http://www.amazon.co.uk/Recovering-Multiple-Sclerosis-Stories-Inspiration/dp/1743313810
Jeg er overvældet af gåpåmod og indimellem dedikeret og kunstnerisk indfaldsvinkel til healing af fysik og psyke. 
Køb den, læs og hold modet oppe på Din vej.

 
 
Jeg ved ikke, hvor jeg vil hen. Men det er et forsøg på at bevare min hukommelse i enhver situation.
De fleste har prøvet, pludselig at være hel blank overfor et ord, navn eller andet, som de gerne ville bruge her og nu. 
Jeg var til frisøren, og midt i samtalen kunne hverken Kirsten, som min frisør hedder, eller jeg huske navnet på en fælles bekendt. 
På vej hjem kom navnet naturlivis igen.

Picture
Jeg har nu lavet en side i min kalender, hvor de ord, der er glippet i bestemte situationer, optegnes. 
Jan er det første ord. 
Ordet 'Jan' er for mig den specielle energi/frekvens, som jeg for et par dage siden i en given situaton ikke kunne huske.
Igår havde jeg så problemer med ordet 'aflade'. 
Det er nu på min liste. 
I dag har jeg gjort det til terapi, at lade disse to ord passere let og elegant igennem min hjerne. 
Frekvenserne, som min hjerne åbenbart har sværere ved at håndtere, bliver sat i huskebogen, ikke i glemmebogen.

 
 

Scleroseorganismerne gemmer sig, kommunikerer, samarbejder og producerer giftige affaldsstoffer.
Dette er mit syn på min progressive sclerose, og hvad der falder mig for at gøre.
 'Tæppebankningen' har nu stået på i næsten 3 år, knude for knude går det fremad.
Picture

Mucolysin fås i håndkøb som slimløsende hostemiddel. Det indeholder acetylcystein bundet i en brusetablet. Jeg har lige været igennem en forårsforkølelse med slimdannelse i luftvejene, og dette løsnede.
Jeg gør mig ikke klog på andres vegne, fortæller bare om min oplevelse.

Midlet NAC N-AcetylCysteine sælges alternativt på nettet som en aminosyre. Den beskrives som en vigtig antioxidant i bekæmpelsen af frie radikaler. God til at hjælpe leveren med at omdanne affaldsstoffer, så de lettere nedbrydes i det videre forløb. Feks. nedbrydes alkohol normalt i kroppen til acetaldehyd, som er giftigt, og her kommer cystein ind og neutraliserer. På hospitalet gives det i drop ved bl.a. panodil-forgiftning.

Al medicin, såvel traditionel som alternativ bør bruges med OMTANKE.

 
 
Der tæres på naturligt miljø, med konsekvens for drikke og mad. 
Tendensen er mindre frugtbarhed og flere mennesker med kroniske sygdomme.
Picture
For mig er E vitaminer magi. Jeg tror jeg har nævnt det i et tidligere indlæg.
E vitamin kaldes frugtbarhedsvitaminet.
Jeg kan øjeblikkeligt føle, at kroppen lades op med klarhed og styrke.
Nu har jeg været væk fra dem et stykke tid, og er nu igen gået i gang med en kur på stor dosis. 
Samtidig suppleres med Beta-karoten, C-,D- og K-vitamin.

E-vitamin mindsker fedtet i at harske, dvs. beskytter fedtstofferne i angreb fra de frie radikaler. Er sikker på, at det vil hjælpe mit kredsløb, hjerte og hjerne.

Picture
For at læse om fakta, har jeg købt denne bog på Amazon.co.uk
og venter nu spændt på 'posten'.
The Vitamin E Factor: The miraculous antioxidant for the prevention and treatment of heart disease, cancer, and... by Andreas Papas (7 Dec 2010)

Picture
E-vitamin findes bl.a. i grønne grønsager. Pt. står valget på spinat. 
Jeg snitter spinaten i en form for blender. Opvarmer den med fløde, salt, peber og andre krydderier. 
På billedet er anvendt en stuvning.
Kan bruges som tilbehør til AL mad.

E-vitamin er en effektiv anti-oxidant, som sørger for, at ilt bliver fragtet ordentligt rundt i kroppen. 
E-vitamin sørger for, at alle muskelceller får deres nødvendige ilt og ikke dør af iltmangel, som kan gøre, at muskelerne ikke virker, som de skal, f.eks. går i 'spasmer', og giver uro i kroppen.

 
 
Vi er så forskellige, og vi ved ikke, hvad der gør underværker for den enkelte. Men lad der være plads til lidt af hvert.
Jeg bliver nødt til at poste denne sekundær progressiv MS-historie, hvor Sunny, ved hjælp af sin mands cannabis-behandling kommer tilbage til sit sande jeg, rejser sig fra kørestolen og siger nej tak til mere syntetisk nervemedicin. En rigtig solstrålehistorie. Følg hende fra den 23. okt. 2013 til den 6. nov.     http://oldschoolcannabisoil.blogspot.dk/2013/11/oco-cannabis-oil-treatment-for-ms.html

Husk nu, at ingenting er sikkert, at vi alle har forskellig kemi i hovedet, at der er utallige cannabis sorter og forskellige tilberedninger. Jeg bliver bare så glad, når andre har succes. 
Jeg tror ikke umiddelbart, at jeg kan gøre det samme med samme virkning. 
Jeg vil gerne tage et ansvar i formidling af gode historier.
 
 
Det er sikkert noget, vi alle må forholde os til i fremtiden. 

Jeg sætter denne video på min blog, ikke fordi jeg tror, at det er et mirakelmiddel for MS, men fordi jeg tror, at medicinsk cannabis kan give lidt konkurrence til lægernes énsidige interesse for og brug af lægemiddelindustriens produkter. 
Videoen indeholder mange interessante oplysninger, så tag dig tid til at se den. Vi må have noget mere dialog om, at muligheden for at prøve andre ting, end de 'traditionelle' må lempes.

Selvom staten Colorado nu, som den første, har legaliseret både rekreativt og medicinsk marijuana, så er dokumentaren alligevel aktuel.
 
 
Picture
Sclerosen, hvad den nu er, føles stadigvæk, men i mindre grad. Det gælder om at leve og finde glæden. 
Nye tiltag dukker op og håbet om, at føle sig friskere for hver dag lever i bedste velgående.

1. Rapsolie/canolaoil anbefales i denne video om blodgennemstrømning i hjernen https://www.youtube.com/watch?v=jewWGLcUjMw
Rapsolien er også kendt som vigtig ingrediens i Lorenzo's olie, som en italiensk familie brugte til sønnens neurologiske sygdom. Forholdet mellem omega-6 og omega-3 fedtsyrer er enestående for denne olie, nemlig 2:1.

2. L-Lysine er en essentiel aminosyre, som vi ikke kan danne selv, og derfor skal have tilført hver dag enten via kost eller tilskud.
Denne aminosyre er forøvrigt 1 af 4 aminosyrer, indeholdt i sclerosemedicinen Copaxone.
Nogle har med held anvendt denne aminosyre som kur mod Herpes/forkølelsessår. Herpes Simflex virus anses for at være en mulig trigger eller underliggende faktor til MS.

3. Medicinsk Cannabiol olie, CBD, som absolut bør afprøves, før den dømmes. 
Jeg blev inspireret af denne video, hvor den antiinflammatoriske, smertelindrende og rogivende effekt nævnes:   http://www.youtube.com/watch?v=dIzFiC4UZqE&feature=share
Den medicinske cannabis olie, med højt CBD indhold, har jeg købt hos http://www.endoca.dk/

 
 
Picture
Hvordan er det lige med den her sygdom? Fedtstofferne rundt om nervetrådene forsvinder. Ja, det ved vi, men ikke hvordan og hvorfor det pludselig er væk. Jeg har aldrig accepteret den gældende forklaring, at immunforsvaret går for aggressivt til værks. 
Jeg lader kroppen om at gøre med fedtet, som den er bedst til, og giver den rigeligt med sunde fedtstoffer, animalske som vegetabilske.

På en måde, synes jeg stadig, jeg er påvirket af 2 år med antibiotika. Har brug for meget søvn og hvile, hvilket vel egentlig er naturligt i en opbygningsfase, bare svært at have tålmodighed til.
På en anden måde tørster jeg efter fedtstoffer efter udrensningen af uønskede bakterier og andet småkravl,  og jeg kan nu tåle at spise mere fedtholdig mad uden at få ubehag. 


Picture
Butikkerne bugner af avokado, det er sæson, med den absolut bedste smag lige nu.

Picture
I den forløbne måned, siden jeg sidst har skrevet, har jeg hver dag nydt velsmagende smør, som bliver fremstillet af rigtig syrnet fløde i en gammeldags smørkærne. Dog ikke i træ, som til hjemmefremstilling, men industrielt og hygiejnisk i rustfrit stål. Billedet er fra Aabybro Mejeri.

 
 
Picture
Pause fra antibiotika. I den sidste uge har jeg ikke taget doxycycline, minocin (minocycline) eller tetracyklin. Og ugen før blev det kun til 1 tablet hveranden dag. 
Kroppen vil klare arbejdet selv. Jeg vil rejse mig af belejringen, som jeg kalder sygdommen, og gøre oprydningsarbejdet med naturlig ANTIBIOTIC kost, i en periode. Dernæst kan jeg beslutte, om jeg behøver hjælp fra antibiotika til det videre forløb.
Al medicin har en bagside. Jeg har udryddet dårlige som gode bakterier i en periode på godt 2 år.
Jeg er kommet igennem 'prøvelsen' og er blevet bedre gående, mere fleksibel og kan koncentrere mig i længere tid af gangen.
Hvor meget, der er tilbage af sclerosen, er svært at bedømme.
Hvad er sclerose?
Nu vil jeg vokse mig autentisk stærk.

 
 
Jeg er bare så glad over, at læge Erik Enby, i en alder af 76 år, stadig har bevaret sit drive til at ville frem til sandheden. Han interesserer sig mest for cancer, men udtrykker samme holdning om kroniske sygdomme. Han har set, hvordan sygdom fungerer i naturen, både hos planter og dyr, så hvorfor skal det være anderledes hos mennesker? Det medicinske samfund ser bare til og undersøger ikke sygdommene til bunds. Fantastisk, at han som outsider-læge ikke giver op. Det giver mig mod og styrke til at afdække min egen sygdom med rod i infektion.

Erik Enby er svensk, hvilket ikke er noget sprogligt problem for mig. Jeg har boet i Sverige fra 1987-93.
Håber så bare på, at du som besøgende heller ikke har problem med det svenske?
Videoen er lagt på YouTube august 2013.